Više od 3.000 tona Kinder proizvoda povučeno je s tržišta zbog straha od salmonele, rekao je dužnosnik kompanije za francuske novine Le Parisien. Ovaj potez oštetit će kompaniju za nekoliko desetina milijuna eura.

Čelnik Ferrero Francea Nicolas Neykov rekao je da je zagađenost došla "iz filtera smještenog u posudi za maslac", u tvornici u Arlonu u Belgiji. Rekao je da su zarazu mogli uzrokovati ljudi ili sirovi materijal.

Utvrđeno je da čokoladni proizvodi proizvedeni u tvornici u Arlonu, na jugoistoku Belgije, sadrže salmonelu, što je rezultiralo desecima slučajeva u nekoliko europskih zemalja.

Belgijske zdravstvene vlasti naredile su početkom travnja talijanskoj grupi Ferrero da obustavi proizvodnju u svojoj tvornici u Belgiji, nakon istrage o desetini slučajeva salmonele povezanih s Kinder čokoladama.

Ferrero, koji je povukao nekoliko serija Kinder Surprise čokoladnih jaja i drugih proizvoda s polica u Španjolskoj, Britaniji, Irskoj i Sjedinjenim Državama, rekao je da su povučeni i drugi Kinder proizvodi proizvedeni u Arlonu.

Tvornica u Arlonu činila je oko sedam posto ukupne svjetske količine Kinder proizvoda.

Zatvaranje tvornice i zdravstveni problemi bili su udarci za talijanskog slastičarskog diva Ferrera, koji su došli u vrijeme uskršnjih blagdana kada su Kinder čokolade tražene u supermarketima, objavio je RSE.