Svejedno da li na placevima u nekim zabačenim ulicama ili na internetu, u Njemačkoj obično postoji veliki izbor rabljenih automobila. Od ukupnog broja prodanih automobila u Njemačkoj najviše ih je rabljenih. Ali u ponudi se u međuvremenu nalazi premalo automobila.

Trenutno imamo manje rabljenih automobila nego kupaca. Rabljeni automobili su postali rijetka roba, kaže zamjenik predsjednika Središnjeg saveza njemačke automobilske trgovine (ZDK) Tomas Pekrun .

Neki rabljeni automobili koštaju čak i više od novih

Za raspoložive rabljene automobile mušterije moraju da plate više. Prema Pekrunu, cijene su porasle od pet do deset posto. Čak postoje noviji rabljeni automobili koji koštaju više od istih novih automobila, jer se na isporuku novih trenutno mnogo više čeka.

Martin Weiss radi za DAT, organizaciju koja je osnovana 1931. da bi neutralno i objektivno procjenjivala stvarnu vrijednost automobila. On se iščuđava kada promatra aktualne trendove u branši.
Tržište je poludjelo, kaže on i dodaje da su rabljeni automobili skuplji nego ikad do sada, čak i 15 posto više.

Weiss kaže kako u pojedinačnim slučajevima cijena može biti još veća. Prije svega automobili sa motorima na dizel su mnogo skuplji nego u prvim godinama poslije skandala sa krivotvorenim emisijskim vrijednostima.

Smanjena ponuda, nestašica čipova

Eksploziju cijena su izazvali pandemija i stalni nedostatak čipova za automobilsku elektroniku. Godine 2020. je zbog pandemije registrirano manje novih automobila, dio njih sada nedostaje kao rabljeni automobili. Osim toga, poduzeća i tvrtke koje se bave iznajmljivanjem automobila trenutno investiraju manje u vozila koja će poslije kraćeg vremena biti ponuđena na prodaju.

Opao je broj prijavljivanja novih automobila koje trgovci poslije samo jednog dana deklariraju kao rabljene. Pekrun konstatira da je naprosto izašlo premalo automobila na tržište. Pošto dileri zbog nestašice čipova i po godinu dana čekaju novi automobil, sve više posežu za rabljenim automobilima. Tako se dodatno smanjuje ponuda.

Poboljšanje nije na vidiku prije 2023.

Teško da bi se situacija mogla popraviti i sljedeće godine (2022).

Povećane cijene rabljenih automobila imat ćemo i 2022, prognozira Pekrun. I analitičar automobilskog tržišta Weiss računa sa postepenom normalizacijom tržišta najranije 2023.

Već prošle godine su cijene porasle. Prema proračunima DET-a Nijemci su za kupovinu polovnog automobila u prosjeku izdvojili 14.730 eura, što je 19 posto više nego 2019. Poređenja radi, prema istraživanju dnevnog lista FAZ rabljeni automobil je 2001. koštao prosječno 8.310 eura.

Vozila s električnim i hibridnim motorima jeftinija

Nisu svi segmenti tržišta rabljenih automobila pogođeni poskupljenjima.
Kod električnih automobila ne vidimo rast cijena, kaže Weiss.
Ovdje su cijene rabljenih automobila i dalje pod pritiskom, dodaje.

On objašnjava da novi automobili iz ovog segmenta imaju velike državne subvencije, a i da kupci imaju osjećaj da kupuju zastarjelu tehnologiju, pošto proizvođači ove automobile iz godine u godinu usavršavaju.

Najskuplji su rabljeni automobili kod mjesnih trgovaca i na virtualnim platformama kao što su "Auto1" ili wirkaufendeinauto.de. Povoljno se mogu kupiti rabljeni automobili na aukcijama ili putem privatnih oglasa. U tim slučajevima, kupci bi morali da se razumiju u automobile, inače bi netko mogao da im skupo proda lošu robu.