Novi trend: Kupci kupuju odjeću za Instagram, a potom ju vraćaju u dućan

kupovina

Politika 'kupi, obuci jednom pa vrati' postoji već nekoliko godina pogotovo kada je riječ o robi za posebne prigode, no u današnje digitalno doba, taj neobični trend dosegnuo je jednu potpuno novu razinu.

Naime, danas 'lukavi' kupci odjeću kupuju isključivo za stvaranje savršenih fotografija na Instagramu i ostalim društvenim mrežama, a potom istu vraćaju u dućan.

Eksplodirao mu mobitel u ruci: Dječak (8) ostao bez tri prsta!

u punjaču

Dječak iz Indije izgubio je tri prsta nakon što mu je u ruci eksplodirao mobitel. Jagan Achari (8) slušao je glazbu na uređaju kineske proizvodnje koji se za to vrijeme bio uključen u struju jer se punio.

U jednom trenutku mobitel se počeo nenormalno zagrijavati, a onda je eksplodirao. Tri prsta dječakove ruke doslovce su odletjela u zrak, a četvrti je teško ozlijeđen. Dječak je zadobio i opekline na trbuhu, ali stanje mu je stabilno.

Kaos u velikim trgovačkim lancima nakon zabrane jednokratnih plastičnih vrećica

vrećice

Najveći australski trgovački lanci suočeni su od nedjelje s bijesom potrošača frustriranih zbog trajne zabrane uporabe jednokratnih plastičnih vrećica.

Prema lokalnom tisku brojni su incidenti na blagajnama na kojima je primjerice muškarac počeo gušiti zaposlenika trgovine zbog toga što više nema jednokratnih vrećica, a one trajnije se naplaćuju.

Izbacivanje iz upotrebe jednokratnih vrećica dio je nacionalne kampanje smanjivanja zagađenja.

S 1. srpnjem u svim australskim državama osim u dvije zabranjeno je korištenje jednokratnih plastičnih vrećica.

Veliki skandal s pokvarenom piletinom iz Brazila

Kina, Južna Koreja i Čile su, nakon velikog skandala s prodajom pokvarenog mesa u Brazilu, uveli su određena ograničenja u vezi s uvozom mesa iz te zemlje, javlja agencija Anadolija.

U priopćenju Ministarstva poljoprivrede Južne Koreje se navodi da će biti povećana istraga po pitanju pilećeg mesa uveznog iz Brazila, dok će privremeno biti zabranjena kupovina mesa od kompanije "BRF".

Ministarstvo poljoprivrede Brazila je priopćilo da je Kina privremeno obustavila uvoz mesa iz Brazila.

Brazilske tvrtke godinama izvozile pokvareno meso

Vlasti u Brazilu suspendirale su 33 vladina dužnosnika zbog navoda da su neki od najvećih brazilskih prerađivača mesa godinama prodavali pokvarenu govedinu i perad. Tri pogona za preradu mesa su zatvorena, dok su 21 pod istragom.

Velika količina mesa koje proizvode ove tvrtke se izvozi u Europu i druge dijelove svijeta, a Brazil je najveći svjetski izvoznik crvenog mesa.

Ministar poljoprivrede Blairo Maggi u ponedjeljak će razgovarati sa stranim veleposlanicima kako bi ih umirio i pokušao spriječiti sankcije protiv brazilskih izvoznika mesa.

Ferrari vraćao kilometražu te tako dizao cijenu rabljenih vozila

Britanski Daily Mail ekskluzivno donosi priču u središtu koje su se našli brojni Ferrarijevi distributeri, ali i sama matična kompanija iz Italije, a sve je pokrenuo dugogodišnji prodavač Ferrarijevih automobila iz Palm Beacha - Robert Root. Naime, dotični je gospodin nakon 22 godine otpušten sa svog radnog mjesta uz objašnjenje kako je ozbiljno povrijedio poslovnu etiku, no on ima dobre razloge sumnjati da su motivi njegovih nadređenih u potpunosti drugačiji.

Povučena vodka s 81 posto alkohola

Kanadske vlasti povukle su oko 650 boca vodke jer je postotak alkohola dvostruko veći od 40 posto koliko je navedeno na etiketama, priopćeno je danas u Montrealu.

Vodka je flaširana prije procesa razblaživanja zbog čega sadrži 81 posto umjesto navedenih 40 posto alkohola, navele su kanadske vlasti.

Dodaje se da vodka Georgian Bay predstavlja proizvod "visokog rizika" i ne smije se konzumirati.

Sanitarne vlasti priopćile su da napitak koji sadrži više od 80 posto alkohola može izazvati ozbiljne zdravstvene probleme.

Najjeftiniji pametni telefon na svijetu - za manje od 4 eura!

Teško je za povjerovati, ali izgleda da je u današnje vrijeme doista svašta moguće. Indijski proizvođač pametnih telefona Ringing Bells predstavio je svoj novi model, nazvan Freedom 251. Cijena? Nemoguće, doista nemoguće za povjerovati, ako biste danas kupili ovaj smartphone i preračunali vrijednost američkog dolara u kune, Freedom 251 biste platiti nešto manje od 4 eura!

Oprezno s upotrebom paracetamola

Prekomjerne doze oralnih medikamenata koji sadrže paracetamol, a koje roditelji daju djeci za snižavanje blago povišene tjelesne temperature, mogu izazvati zdravstvene probleme u kasnijoj životnoj dobi djeteta, upozorili su britanski pedijatri.

Dječji šampon izaziva opasne reakcije vlasišta

Brojni make up te proizvodi za njegu kose i tijela sadrže otrovne, potencijalno kancerogene kemikalije koje produljuju njihov rok trajanja, s druge strane proizvodi različitih vrsta i namjena proizvedeni u Kini sadrže brojne otrovne supstance opasne po organizam. Stručnjaci upozoravaju kako je riječ o kemikalijama čija dugoročna, ali i kratkoročna upotreba može uzrokovati bolesti srca, umor, gubitak pamćenja, kožne probleme, rak te brojne neurološke bolesti. U slučaju da imamo proizvod za njegu kose i tijela proizveden u Kini, riskiramo dvostruko.