Agencija za nadzor nad tržištem BiH upozorila je da igračka ljigavac, bačvica, uvezena iz Kine, nije sigurna za korištenje zbog previsoke količine bora.

U priopćenju se navodi da gutanje ili kontakt s prekomjernom količinom bora može imati štetan utjecaj na zdravlje djece, odnosno na njihov reproduktivni sustav. Uvoznik igračke marke "Dika tojs", "Roks" iz Orašja, poduzeo je mjere povlačenja proizvoda s tržišta i njegovog uništavanja.

Potrošačima koji su kupili ovaj proizvod preporučuje se da ga prestanu koristiti i vrate uvozniku. S tržišta BiH bit će povučeni i prsluci za plivanje jer sigurnosni nepovratni ventil nije u funkciji.

Prsluk "Swim safe step B 32034" proizveden je u Kini, a njegov uvoznik "Peni plus" iz Sarajeva poduzeo je mjere povlačenja s tržišta ovog proizvoda i njegovog uništavanja.

Za biciklističku kacigu "CTG-MV-15 Sin-bajk", također proizvedenu u Kini, utvrđeno je da predstavlja ozbiljan rizik po zdravlje korisnika jer ne pruža zaštitu od udara i ozljeda, te će i ona biti povučena s tržišta i uništena.

Potrošačima koji su kupili ovaj proizvod iz Agencije za nadzor nad tržištem savjetuju da ga vrate uvozniku "Grioss" Grude/"Ciak" Sarajevo ili u maloprodajnu trgovinu gdje je kupljena.