Imate onaj svoj omiljeni model traperica od kojih se teško odvajate kada ih morate oprati i čekati da se posuše? Ako imate sušilicu rublja taj proces je znatno brži, no pranje u perilici rublja morali biste izbjeći.

Barem tako savjetuje generalni direktor Levi'sa Chip Bergh (61) koji svoje omiljene traperice nije oprao u perilici rublja dulje od deset godina.

I tvrdi, postoji i više nego opravdan razlog za to. Strojni način pranja trapera uzrokuje trošenje materijala.
Vjerojatno će ići u grob sa mnom, našalio se te ipak ostao nepokolebljiv u stavu da traperice nikada ne bi smjele biti oprane u perilici.
To ne radi niti jedan pravi ljubitelj trapera. Ako ih trebate očistiti, perite ih na ruke, poručuje ovaj 61-godišnjak napominjući kako je uvijek svoje traperice prao - sam.
Mislim, volim svoje traperice i dobro se brinem o njima.

Komentirao je i savjete da se traperice stave u zamrzivač kako bi se uklonile sve bakterije s odjeće.
To ne funkcionira, to su bapske priče. Postoje drugi načini za čišćenje traperica.

Stavite ih u hladnu vodu s jednom šalicom destiliranog bijelog octa i ostavite jedan sat. Nakon toga ih osušite na zraku. Kombinacija octa i vode pomoći će u uklanjanju mirisa iz traperica i učiniti boju trapera postojanijom. Stručnjaci također preporučuju vješanje traperica u kupaonici kako bi upili paru prilikom tuširanja. Na taj način će se također ukloniti mirisi iz tkanine i spriječiti skupljanje materijala.