Poznati brend odjeće i obuće zatvara 230 trgovina diljem svijeta

Modna kompanija Gap priopćila je da započinje restrukturiranje s ciljem "revitalizacije" kompanije, pri čemu će zatvoriti 230 trgovina te u posebnu kompaniju izdvojiti svoj brend Old Navy, koji bilježi rast prodaje.

Objava obrisa plana restrukturiranja uslijedila je nakon objave poslovnog izvješća, koje je pokazalo da su prihodi prodaje Gapa i dalje u padu, dok su prihodi Old Navya porasli.

Visoka kazna za poznati modni brend koji je nabijao cijene na Balkanu

Jeste li u zadnje vrijeme prilikom internetske kupovine određenog modnog brenda stali i zapitali se kako to da su njihove cijene veće ovdje na Balkanu, nego li primjerice da kupujete iz doma u SAD-u. E, pa dobro ste se pitali. To jest, ako je taj brend - Guess.

Naime, Europska komisija odlučila je kazniti tvrtku Guess, s impresivnih 40 milijuna eura globe zbog blokiranja internetske prekogranične prodaje i zadržavanja umjetno viših cijena u zemljama srednje i istočne Europe u odnosu na zapadne članice EU-a.

Poznati modni brend tone sve dublje

Kako bi spasio brend koji tone iz dana u dan, H&M je odlučio stati na kraj svojim superniskim cijenama.

Predsjednik Uprave nekadašnjeg kralja brze mode Karl Johan Persson objavio je kako H&M više neće imati velike rasprodaje po kojem je trenutno poznat. Promjena strategije rezultat je pada prodaje i pretrpanih skladišta proizvoda tvrtke kojih se nikako ne može riješiti.

Prava sezonska sniženja u BiH počinju tek u siječnju

I dok su neki odahnuli jer je blagdansko ludilo napokon završilo, za druge groznica zvana "velika sniženja" tek počinje, a izloge trgovina krase šareni natpisi s popustima.

Iako su brojne trgovine prije Božića oglasile sniženja, ona prava sezonska, s cijenama nižim i 70%, tek počinju. Bilo da je riječ o sitnici koju se nije stiglo kupiti prije Božića ili je to nešto što je dugo predmet želja, ovih dana svakako se isplati prošetati trgovinama i obaviti šoping.

H&M dolazi u Bosnu i Hercegovinu

H&M Hennes & Mauritz (H&M) jedan od najvećih međunarodnih prodajnih lanaca otvara svoju prvu prodavnicu u Banjoj Luci.

Sretni smo da konačno otvaramo svoju prvu prodavnicu u Bosni i Hercegovini. Ponudit ćemo modu i kvalitetu po najboljim cijenama na održiv način i potaknuti stvaranje vlastitog stila svih ljubitelja modnog izražaja, izjavila je Claudia Oszwald, H&M Country menadžer za Austriju, Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Gruziju i Bosnu i Hercegovinu.

Guess kažnjen zbog viših cijena u istočnoj Europi

Europska komisija odlučila je u ponedjeljak kazniti tvrtku Guess, poznati modni brend, sa skoro 40 milijuna eura globe zbog blokiranja internetske prekogranične prodaje i zadržavanja umjetno viših cijena u zemljama srednje i istočne Europe u odnosu na zapadne članice EU-a.

Europska unija je zabranila stavljanje barijera u internetskoj trgovini, geoblokiranja. Pojedine internetske trgovine nisu dopuštale prodaju u nekim zemljama članicama, što predstavlja diskriminaciju potrošača. Nova pravila o zabrani geoblokiranja na snazi su od 3. prosinca.

Zašto se zastori u garderobama trgovina ne mogu potpuno zatvoriti?

Sigurno ste primijetile kako se vrata i zastori u kabinama high street trgovina rijetko kada mogu zatvoriti do kraja.

Isfrustrirane ovom, naočigled pogreškom, žene jedva čekaju da završe s isprobavanjem i što prije izađu iz njih. E pa upravo smo vam otkrili marketinški trik koji stoji iza ovog slučaja!