Procurile cijene Samsunga Galaxy S10

Kako se dani do službenog predstavljanja Galaxy S10 linije polako tope tako se na Internetu pojavljuje sve više informacija, tj. glasina o budućim Samsungovim flagshipima. Najnovije glasine dotakle su se cijena na europskom tržištu, točnije britanskom.

Gizmodo UK tvrdi kako je iz pouzdanog izvora doznao cijene po kojima će Samsung na britanskom tržištu prodavati nove Galaxy S10 Lite, Galaxy S10 i Galaxy S10+ mobitele. Prema izvoru, cijene će se kretati od 699 do 1.399 funti.

PC tržište nastavlja s padom

Tvrtka IDC provela je novo istraživanje o tržištu prijenosnih računala, klasičnih desktop računala, 2-u-1 tablet uređaja i mobilnih radnih stanica.

Cjelokupno tržište odnosno isporuke navedenih proizvoda bi oko 2022. godine trebale iznositi 378,3 milijuna primjeraka, u odnosu na isporuke od 407 milijuna zabilježene tijekom ove godine.

Najveći pad očekuje se zbog sve slabije prodaje klasičnih tablet uređaja, dok bi 2-u-1 tableti s odvojivim tipkovnicama trebali do 2022. godine zabilježiti rast od 7,8%.

Teflonske tave uzrokuju smanjenje plodnosti?

Nedavno istraživanje provedeno u Italiji pokazalo je da teflonske tave, odnosno njihov sastav, može utjecati na smanjenje muškog spolovila, prenosi New York Post.

Radi se o supstancama pod nazivom PFCs (perfluoroalkyl) koje se nalaze u sastavu tava poznatim po tome da se hrana ne lijepi za dno. Prema provedenom istraživanju, supstanca utječe na smanjene spolovila, ali i kvalitetu sjemena.

Zašto se zastori u garderobama trgovina ne mogu potpuno zatvoriti?

Sigurno ste primijetile kako se vrata i zastori u kabinama high street trgovina rijetko kada mogu zatvoriti do kraja.

Isfrustrirane ovom, naočigled pogreškom, žene jedva čekaju da završe s isprobavanjem i što prije izađu iz njih. E pa upravo smo vam otkrili marketinški trik koji stoji iza ovog slučaja!

Znate li kako pravilno skladištiti automobilske gume

Kada ljetne gume zamjenjujete zimskima ili obratno, najvažnije je pregledno označiti njihov položaj na automobilu. Tako ćete kod sljedeće zamjene znati gdje je bila montirana koja guma i kad se opet budu montirale, bit će na pravilnim mjestima: lijeve na lijevoj strani, a desne na desnoj. Vulkanizer će kod ponovnog montiranja prednju lijevu gumu staviti iza, a stražnju naprijed te isto učiniti i na desnoj strani. Tako će se gume ravnomjernije trošiti.

Galaxy S10+ će imati kapsulasti otvor za selfie kamere?

Jučer se pojavila informacija kako će Galaxy S10+ na zaslonu imati otvor u obliku kapsule. Razlog tomu je što će s prednje strane imati dvije kamere, ali različitih promjera.

Odmah po objavi ove informacije dio korisnika se pomirio sa sudbinom (prihvatio dizajn kao gotovu stvar), a dio je izrazio svoje negodovanje, uz želju da je ipak samo riječ o krivoj informaciji ili lošoj šali pretočenoj u rendere. No, sada se na Internetu pojavila fotografija zaštitih stakala za Galaxy S10+ koja je otkrila kako nije bila riječ o šali.

Volkswagene s "groblja" vraćaju na tržište

Više od 350.000 dizelskih Volkswagena trenutno čini najveća automobilska groblja u Americi i šire. Uskoro će se većina vratiti u život.

Tisuće otkupljenih Volkswagena trenutno skuplja prašinu na oko 37 odlagališta diljem SAD-a. Uskoro će krenuti na put do svojih novih kupaca. A prije toga će Volkswagen odabrati one koje ima smisla sređivati i vraćati na tržište. Svi ostali bit će otpisani i poslani na recikliranje.

Kvasac ubija polako, ali sigurno

Liječnik naturopata Viktor Hruščov, autor knjige o pomlađivanju odgovarajućom ishranom, smatra kako je jedan od većih problema današnjice - kruh. Svi znamo da kruh nije isti "kao nekada" i da je pšenica u međuvremenu "probrana" tako da je u zrnima sve više glutena. Ali - nije to jedini problem.

Evo šta kaže Hruščov:

Odmah prestanite jesti ove namirnice ako želite poživjeti

Obilje prehrambenih proizvoda privlači nas s polica supermarketa. No, prema mišljenju stranih, ali i domaćih nutricionista neke namirnice naprosto treba izbjegavati ako želite živjeti dugo i zdravo jer u njima se nalaze toksini štetni po organizam.