Službenici Uprave za neizravno oporezivanje zaustavili su carinjenja robe u Carinskoj ispostavi Sarajevo zbog sumnje u kršenje intelektualnog vlasništva.

Vršeći redovne aktivnosti na kontroli prometa roba službenici UNO BiH otkrili su nedozvoljen promet robe kod uvoznika iz Visokog.

Radilo se o pošiljci koja se sastojala od ženskih torbi, bižuterije i etiketa podrijetlom iz Kine. Kako se radilo o robi iz posebne Naredbe UNO, izvršen je detaljan fizički pregled pošiljke i tom prilikom iskazana je sumnja u povredu intelektualnog vlasništva za neke robne marke.

Sumnja je iskazana kod ženskih torbi robne marke Bvlgari, Chanel, Dior, Fendi i Gucci.

Roba je uzrokovana, fotografirana i od zakonskih zastupnika zatraženo je da se izjasne i provjere radi li se o povredi intelektualnog vlasništva. Potvrđena je povreda intelektualnog vlasništva kod 36 kopija ženskih torbi marke BVLGARI, kao i kod 14 kopija ženskih torbi marke CHANEL. Za ostale robne marke se čeka povratna informacija od zastupnika, a zbog sumnje u povredu intelektualnog vlasništva ova roba je privremeno oduzeta, priopćeno je iz UNO BiH.