U Hrvatsku stigao Victoria's Secret

Jedan od najpoznatijih brendova donjeg rublja na svijetu, Victoria's Secret, ovih je dana napokon stigao u Hrvatsku. Ipak, svoja vrata nije otvorila cijela trgovina, već je brend dobio svoj kutak u trgovini Aelia Duty Free na zračnoj luci Franjo Tuđman.

Naravno, jedva čekamo da se uputimo u naš prvi shopping i osjetimo barem maleni predokus toga kako je biti prava anđelica. Prilično smo sigurni da se u kutku na zračnoj luci može kupiti najpoželjnije donje rublje na svijetu i seksi grudnjaci, ali...

Lažne etikete i parfemi zaustavljeni na putu prema "Arizoni"

Srbijanski carinici u četvrtak su na graničnom prijelazu Gradina, prilikom ulaska u Srbiju spriječili krijumčarenje gotovo 2.000 etiketa s nazivom poznatog brenda Tommy Hilfiger te 75 bočica parfema za koje se također sumnja da su krivotvoreni.

Prekršaj je otkriven u kamionu skopskih registarskih oznaka koji je natovaren s više od 21 tone razne robe iz Turske putovao prema tržnici "Arizona" u Bosni i Hercegovini, priopćila je u petak na svojim internetskim stranicama srbijanska Uprava carine.

Zaplijenjene lažne ženske torbe Chanel, Dior, Gucci, Bvlgari...

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje zaustavili su carinjenja robe u Carinskoj ispostavi Sarajevo zbog sumnje u kršenje intelektualnog vlasništva.

Vršeći redovne aktivnosti na kontroli prometa roba službenici UNO BiH otkrili su nedozvoljen promet robe kod uvoznika iz Visokog.

Radilo se o pošiljci koja se sastojala od ženskih torbi, bižuterije i etiketa podrijetlom iz Kine. Kako se radilo o robi iz posebne Naredbe UNO, izvršen je detaljan fizički pregled pošiljke i tom prilikom iskazana je sumnja u povredu intelektualnog vlasništva za neke robne marke.

Otkriveno 5.952 krivotvorenih parfema koji su trebali ući u BiH

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje, u Carinskoj ispostavi Gradiška pronašli su 5.952 parfema, porijeklom iz Kine, koji su trebali ući u BiH, a koji povređuje zaštićeni žig, odnosno, koji su krivotvoreni.

Zastupnici nositelja prava za BiH su potvrdili da se radi o krivotvorenoj robi, a otkriveno je i privremeno oduzeto 5.952 komada krivotvorenih parfema marki Hugo Boss, Chanel, Paco Rabanne, Carolina Herrera, Playboy i Kenzo.

Zaplijenjeno 24.144 komada krivotvorenih sunčanih naočala

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje BiH u Carinskoj ispostavi Gradiška privremeno su oduzeli 24.144 komada raznih sunčanih naočala za koje se sumnja da su krivotvorine poznatih svjetskih proizvođača.

Sunčane naočale su otkrivene detaljnim pregledom kontejnerske pošiljke iz Kine, koja je bila prijavljena za uvozno carinjenje u Carinskoj ispostavi Gradiška. U kontejnerskoj pošiljci nalazila se razna roba porijeklom iz Kine, a među tom robom carinski službenici su otkrili i 24.144 komada raznih sunčanih naočala poznatih svjetskih proizvođača.