Jeftiniji roaming u regiji, osim u BiH i Crnoj Gori

Cijene roaminga u zemljama Zapadnog Balkana od danas će biti snižene od devet do 35 posto, u skladu da drugom fazom primjene regionalnog sporazuma o roamingu, kaže državna tajnica u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić, a dodaje da će cijene ostati iste u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Matić je podsjetila da je primjena Sporazuma o snižavanju cijena roaminga u regiji, koji je potpisan u travnju, počela 1. srpnja 2019. godine, a da od 1. siječnja 2020. počinje primjena druge faze koja predviđa nove niže troškove.

Radnica pekarnice progovorila o sustavnim prevarama

M. N. koja već tri godine radi u jednoj beogradskoj pekari tvrdi da su svi koji tijekom posta pojedu nešto u njenom objektu - prevareni. Iako ne smije da se predstavi, da ne bi izgubila posao, kaže da je konačno morala otvoriti dušu…

Stidim se što sam i ja dio takve prevare u kojoj proizvode koji nisu posni prodajemo kao posne, ali što da radim, od ovog posla prehranjujem djecu, a gazda je sve samo nije bolećiv. Najviše mi je krivo što uz malo truda uopće ne bi moralo biti ovako - započinje priču M. N.

Zaplijenjeno 4 tone odjeće za tržište BiH

Carinici Uprave carina Srbije su 22. kolovoza, na graničnom prijelazu Gradina, zadržali više od četiri tone sumnjive garderobe i zaplijenili 14.000 neprijavljenih eura.

Skoro 10.000 odjevnih predmeta svjetski poznatih brendova u čiju se vjerodostojnost sumnja otkriveno je kontrolom kamiona makedonskih registarskih oznaka među prijavljenom garderobom iz Turske namijenjenoj tržištu Bosne i Hercegovine.

Prevareni kupci namještaja u Srbiji mogu tražiti povrat novca

Tvrtka Nefa putem društvenih mreža je informirala javnost u Srbiji kako od danas počinje raditi Call centar preko kojega kupci mogu zatražiti povrat novca i dobiti daljnje upuste što činiti kako bi vratili sredstva koja su avansno uplatili ovoj tvrtci za namještaj.

I oglasu se navodi i kako vlasnik tvrtke i dalje stoji iza obećanja da nitko neće biti prevaren od radnika i kupaca, te kako će u končanici svi dobiti što im pripada. Zamolili su i da se dalje prati stranica nefa.rs radi daljnjih informacija.

Nakon otvaranja najvećeg trgovačkog centra u BiH, planira ulaganja i u Zagrebu

Delta Planet, najveći trgovački centar u Bosni i Hercegovini, otvoren je u Banjoj Luci. Delta Planet Banja Luka investicija je vrijedna 70 milijuna eura koje je uložila srpske kompanije Delta Real Estate, koja posluje u okviru Delta Holdinga, u vlasništvu Miroslava Miškovića.

Centar se prostire na 62.500 četvornih metara, ima više od 100 trgovina te je doveo više od 40 novih brendova na tržište BiH.

Lažne etikete i parfemi zaustavljeni na putu prema "Arizoni"

Srbijanski carinici u četvrtak su na graničnom prijelazu Gradina, prilikom ulaska u Srbiju spriječili krijumčarenje gotovo 2.000 etiketa s nazivom poznatog brenda Tommy Hilfiger te 75 bočica parfema za koje se također sumnja da su krivotvoreni.

Prekršaj je otkriven u kamionu skopskih registarskih oznaka koji je natovaren s više od 21 tone razne robe iz Turske putovao prema tržnici "Arizona" u Bosni i Hercegovini, priopćila je u petak na svojim internetskim stranicama srbijanska Uprava carine.