Nestle povlači 350.000 kilograma sendviča, navodno sadrže staklo i plastiku

Kompanija Nestle povlačio gotovo 350.000 kilograma zamrznutih sendviča jer postoji mogućnost da sadrže komadiće stakla i plastike, priopćila je Služba za sigurnost hrane američkog Ministarstva poljoprivrede (USDA).

Zamrznuti punjeni sendviči dostavljeni su u maloprodajne prodavnice diljem Sjedinjenih Američkih Država, ali problem je nastao kada je Nestle zaprimio žalbe četiri kupca da je u njima otkriven strani materijal.

Walmart 'otpušta' robote - ljudi rade bolje!

Maloprodajni div Walmart prekinuo je projekt uvođenja robota u svojim trgovinama koji su "pazili" da su police u skladištima i prodajnom prostoru pune i da su istaknute cijene na policama točne. Projekt je započeo prije tri godine i održavao se u petstotinjak trgovina, piše Novi list. U skladu s odlukom, raskinut je ugovor o suradnji s tvrtkom Bossa Nova Robotics koja robote izrađuje.

Appleovi i Samsungovi telefoni ne zrače više od dopuštene razine

Nakon što je američki list Chicago Tribune u kolovozu 2019. objavio vijest kako pojedini Appleovi i Samsungovi telefoni (iPhone 7, iPhone 8, iPhone X, Galaxy S8, Galaxy S9, Galaxy J3) zrače više nego što je dopušteno, američki FCC pokrenuo je istragu kako bi utvrdio ima li u tome istine ili ne.

U dječjem puderu otkriven azbest

Kompanija Johnson & Johnson je objavila kako u Sjedinjenim Državama zbog niske razine kontaminacije azbestom iz trgovina povlači svoj popularni dječji puder.

Radi se o određenoj seriji namijenjenoj američkom tržištu koja je proizvedena prošle godine, a u kojoj je američka Agencija za hranu i lijekove uočila tragove azbesta. Svim potrošačima koji posjeduju Johnsonov dječji puder s brojem #22318RB savjetuje se da odmah prekinu s korištenjem i da kontaktiraju tvrtku radi povrata novca.

Sve manji interes korisnika za Appleovim telefonima

Godina u kojoj je Apple ostvario povijesne brojke u pogledu tržišne vrijednosti, prihoda i profita i u kojoj je imao velika očekivanja, čini se da ipak neće dobro završiti za Tima Cooka i njegovu tvrtku.

Iako su sve donedavno bili nedodirljivi na mjestu najvrjednije kompanije na svijetu po tržišnoj vrijednosti, godinu bi mogli završiti na trećem mjestu (prijete im Microsoft i Amazon), a čini se da ni 2019. neće donijeti mnogo bolje vijesti.