Ukupan promet trgovine na malo u BiH u travnju ove godine, promatran u tekućim cijenama, zabilježio je pad od 24,4% u odnosu na ožujak ove godine.

Pad prometa zabilježen je u trgovini prehrambenim proizvodima i duhanskim proizvodima od 23%, dok je u trgovini neprehrambenim proizvodima zabilježen pad prometa od 21,2%. Promatrano u stalnim cijenama, ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u travnju zabilježio je pad od 24,5% u odnosu na ožujak ove godine.

Pad prometa zabilježen je u trgovini prehrambenim proizvodima od 23,6%, dok je u trgovini neprehrambenim proizvodima pad prometa iznosio 24,8%, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Na godišnjoj razini, ukupan promet trgovine na malo u BiH, promatran u tekućim cijenama, u travnju 2020. zabilježio je pad od 33,5% u usporedbi s istim mjesecom lani.

Promet prehrambenim proizvodima pao je za 20,5%, dok je promet neprehrambenim proizvodima pao za 32,8% u odnosu na travanj 2019.

Promatrano u stalnim cijenama, ukupan promet trgovine na malo zabilježio je pad od 34,5% u usporedbi s travnjem 2019.

Promet prehrambenim proizvodima zabilježio je pad od 21,4%, a promet neprehrambenim proizvodima za 38,1% u odnosu na isti mjesec predhodne godine.