Doogee je predstavio novi pametni telefon – S95 Pro. Navedeni uređaj osim što je otporan na vodu i padove ima i dodatnu opremu – modularnu bateriju i stereo zvučnike zbog čega bi se mogao svidjeti ljubiteljima prirode i multimedije.

Kada su u pitanju padovi uređaj je pokriven certifikatom IP68, a po pitanju otpornosti na vodu i prašinu certifikatom IP69K. Potonji jamči kako će telefon bez problema izdržati pod vodom na dubini do tri metra puna četiri sata. Proizvođač navodi kako je S95 Pro zadovoljio i sve uvjete koje propisuje vojni MIL-STD-810G standard.

Doogee S95 Pro temelji se na Mediatekovom Helio P90 čipu, ima 8 GB RAM-a i 128 GB prostora za pohranu te podršku za memorijske kartice. S prednje strane uređaja nalazi se 6,3-inčni nočasti IPS zaslon razlučivosti 2.160 x 1.080 točaka. Zaslon je od oštećenja prekriven Gorilla Glass 4 staklom.

Video: Doogee S95Pro The World Modular Rugged Pioneer

Kao i svaki drugi pametni telefon koji je predstavljen u zadnjih godinu dana tako je i S95 Pro opremljen s većim brojem kamera. S prednje strane nalazi se jedna, selfie, kamera razlučivosti 16 MP, a sa stražnje strane tri kamere – 48 MP, 8 MP i 8 MP. Kamere podržavaju AI.

S95 Pro ima bateriju od 5.150 mAh, a za dodatnu autonomiju može se koristiti modularna baterija kapaciteta 3.500 mAh. Dodatna baterija se spaja pomoću magneta na stražnju stranu uređaja. Korisnicima koji bi radije glasniji zvuk nego dužu autonomiju na raspolaganju su također modularni stereo zvučnici (27-mm/6W). Telefon podržavaju tehnologiju brzog punjenja baterija – 10W bežičnim i 24W žičnim putem, piše Bug.hr.

Sa softverske strane nalazi se Android 9.0 Pie. Detaljnije specifikacije dostupne su na stranicama proizvođača. Osnovna cijena (samo telefon) iznosi oko 400 USD, dok za dodatke (baterija + zvučnik) treba izdvojiti dodatnih 100 USD.