Google će za koji dan otvoriti vrata ovogodišnje Google I/O konferencije (od 7. do 9. svibnja) za developere. Na istoj će osim novih tehnologija biti predstavljena i dva nova mobitela - Pixel 3a i Pixel 3a XL.

Kako smo do sada već imali prilike doznati, riječ je o hardverski slabijim, ali i cjenovno jeftinijim modelima u usporedbi s aktualnim flagship modelima Pixel 3 i Pixel 3 XL. Zahvaljujući raznim leakerima, o budućim Lite modelima doznalo se gotovo sve, pa u konačnici i možebitna cijena na tržištu.

Podsjetimo, nove Lite modele pogonit će Snapdragon 670, imat će 5,6", odnosno 6,0" FHD zaslone, 4 GB RAM-a te ovisno o modelu 64 GB ili 128 GB interne memorije. Osim veličine zaslona jedna od glavnih razlika između Pixela 3a i Pixela 3a XL bit će i kapacitet baterije - 3a imat će bateriju od 3.000 mAh, a 3a XL od 3700 mAh, javlja Zimo.co.

Razlika u kvaliteti kamera neće biti - oba modela imat će 12,2 MP Dual Pixel kameru sa stražnje strane, te 8 MP kameru s prednje. Za dodatnu sigurnost Google je dodao skener otisaka prstiju koji se po uzoru na flagship modela također nalazi na stražnjoj strani kućišta.

Kad smo kod kućišta napomenimo kako će Lite modeli imati plastično kućište. Razlog tomu je dakako što niža krajnja cijena uređaja. Ljubitelji analognih slušalica ne moraju se brinuti jer će Pixel 3a i Pixel 3a XL stići s njima još uvijek omiljenim 3,5-milimetarskim audio portom.

No, što je s cijenom? Ako su izvori u pravu, ista će biti 50% niža u odnosu na Pixel 3 i Pixel 3 XL. Naime, izvor navodi kako će manji Pixel 3a stajati 399, a veći Pixel 3a XL 479 eura.