Manje je poznato kako tvrtka Samsung ima vlastiti brand za odjeću i obuću pod imenom The HumanFit koji je predstavljen 2015. godine.

Prema pisanju nizozemske internetske stranice LetsGoDigital, južnokorejska tvrtka je tijekom 2018. godine patentirala novu liniju pametnih tenisica (ukupno dva patenta za dva modela tenisica). Uz zahtjeve za patentiranjem koji su podneseni južnokorejskoj agenciji za zaštitu intelektualnog vlasništva KIPO 27. prosinca 2018. priloženi su i renderi dvaju modela tenisica.

Što se tiče samih značajki budućih pametnih tenisica nema previše informacija, no sasvim će se sigurno raditi o tenisicama koje će na neki način moći komunicirati s pametnim telefonima te sadržavati određen broj senzora za mjerenje parametara vezanih za primarnu namjenu obaju modela, trčanje.

Model A tenisica ima mogućnost aktivacije pametnih opcija putem jezika na samoj tenisici, dok Model B tenisica također sa stražnje strane donosi malo kućište zaštićeno plastičnim pokrovom. Oba modela također bi trebala biti izrađena kombinacijom kože i sintetičkih materijala.

Predstavljanje oba modela Samsungovih pametnih tenisica možda će se dogoditi već na predstojećem CES 2019 sajmu.

Upozorenja