Trgovci godinama krše zakon

Zbog nepoštivanja ovih odredbi zakona, građani svakodnevno bivaju oštećeni za iznose koji su pojedinačno mali, ali dugoročno trgovcima donose veliku, neoporezivu zaradu. Zajedničkim radom usmjerenim ka suzbijanju ovakvih mahinacija, učiniti ćemo vrlo važan korak ka zaštiti potrošača u Federaciji BiH, stoji u inicijativi zastupnice Naše stranke.

Novi pravilnik za trgovce

Federalni ministar trgovine donio je Pravilnik o dopunama Pravilnika o obliku, sadržaju i načinu vođenja trgovačke knjige, koji je stupio na snago 6. srpnja 2019. godine s ciljem unaprjeđenja i olakšanja poslovanja trgovaca na području FBIH.

Ovim dopunama Pravilnika omogućeno je trgovcima izradu, evidenciju i pohranu kalkulacije cijena vršiti elektronski, te da ih tiskaju samo na zahtjev inspekcijskih tijela.

Stanete u trgovini uz jogurte, a na mobitel vam stigne reklama?

Zamislite jednu vašu tipičnu sliku iz života, odlazak u kupovinu. Možda to sada upravo i radite dok čitate ovaj članak i usput provjeravate akcije u vašoj omiljenoj trgovini. Zamislite da vam odjednom na mobitel stigne poruka: 10 posto niže cijene vašeg omiljenog jogurta! Kliknite ovdje i osvojite kupon.

Otvoren novi šoping centar vrijedan 12 milijuna eura

Na 8.000 četvornih metara otvoren je novi trgovački centar Arena Park. Tomislav Dekalić, donedavni direktor Arena Centra koji je nedavno unaprijeđen u asset menadžera za Hrvatsku i Srbiju, ranije je otkrio kako se radi o investiciji od oko 12 milijuna eura.

Trgovine Arena Parka su: JYSK, Kik, Sancta Domenica, Pepco, Bubamara, CCC, PittaRosso, ExtraSports i Intersport Outlet, dok je kafić Leggiero Loft, a valja naglasiti kako prvi put u Hrvatsku stiže modni brand LC Waikiki.

Jedemo uvozno, domaće bacamo!

Domaća proizvodnja bačena je na koljena i u nju se malo ili skoro ništa ne ulaže, a građani nemaju razvijenu svijest i kupovini domaćih proizvoda

Podaci za prvi kvartala ove godine kažu da je iz BiH izvezeno proizvoda agroindustrijskog sektora u ukupnoj vrijednosti 189,4 milijuna KM, što je manje za dva posto u odnosu na isti period prethodne godine, dok uvoz tih proizvoda iznosi 724,1 milijuna KM, što ukazuje da je 78 posto hrane koju konzumiramo u BiH iz uvoza.

Najveći problem trgovačkom sektoru su neplaćeni prekovremeni sati

Rezultati istraživanja "Prva radnica u trgovačkom sektoru“ pokazali su da je ključni problem u ovom sektoru neplaćeni prekovremeni sati.
Također, krši se pravo na obavezan tjedni odmor, tako da radnice tek svakog drugog tjedna imaju jedan dan slobodan, što smatramo da je jedan od drastičnijih kršenja prava, rekla je konzultantica za istraživanje Mia Karamehić-Abazović na današnjoj prezentaciji rezultata u Sarajevu.

Dolazi li veliki svjetski trgovački lanac u BiH?

Odnedavno se u "Bingovim" trgovinama mogu naći proizvodi "Tesco", velike multinacionalne kompanije sa sjedištem u Velikoj Britaniji. Taj trgovački lanac, osim na Otoku, posluje u još nekoliko zemalja, a prema više pokazatelja, spada među najveće trgovačke lance u svijetu.

Trikovi koje Zara koristi kako bi vas navukla na kupovinu

Zara je trenutno jedan od najvećih lanaca trgovina s odjećom na svijetu, a osnovao ju je Amancio Ortega počevši s malenim butikom u kojem je prodavao jeftine replike dizajnerske odjeće. Kako se njegov posao razvio u jedan od najmoćnijih trgovačkih lanaca na svijetu, danas se godišnji prihod tvrtke mjere u milijardama dolara, a sve zbog kupaca koji nevjerojatno mnogo troše upravo u Zari.

U Zagrebu otvoren prvi veliki outlet kozmetike

U prostoru zgrade bivšeg Europatradea u Sesvetama otvoren je Five Star Outlet, prvi outlet kozmetike u Hrvatskoj na 1200 kvadrata.

Kupci će tako na jednom mjestu moći nabaviti proizvode namijenjene svim generacijama i potrebama, a asortiman ponuđenih artikala će se stalno mijenjati, kako bi sve nužne potrepštine u svakom trenutku mogli nabaviti po najnižim cijenama, bez da pri tome u bilo kojem segmentu bude narušena kvaliteta.