Uskoro zaštita Livanjskog sira?

Uz Visočku pečenicu i Nevesinjski krompir, uskoro bi mogao biti brendiran i Livanjski sir.

Naime, zahtjev za registraciju naziva zaštićenom oznakom geografskog porijekla te zahtjev za registraciju naziva zaštićenom oznakom porijekla Livanjskog sira podnijelo je Udruga proizvođača tradicionalnog livanjskog sira Cincar.

LG: V serija smartphonea za Europu, G serija za Južnu Koreju

Tvrtka LG uvela je novu strategiju u svoj odjel za mobilne uređaje koja stavlja naglasak na high-end sektor tržišta, a V serija uređaja odsad će biti ekskluziva za europsko i sjevernoameričko tržište.

Tvrtka LG već duže vrijeme bilježi gubitke u svojem odjelu za mobilne uređaje te je stoga odlučila promijeniti svoju poslovnu strategiju.

Legenda urbane mode slavi 50. rođendan

Od košarkaških terena, kojima su zavladale još 1969., pa do danas legendarne tenisice adidas Superstar bile su namijenjene onima koji imaju svoj stav i ne boje se izraziti ga.

Prevladale su generacije, stilove i različite kulture postavši jedinstvena ikona i nezaobilazan modni detalj na ulicama svjetskih metropola.

Argeta najprodavanija pašteta u Europi

Povijesno najviši prihodi od prodaje na svim regionalnim tržištima, tržišna kapitalizacija od 3,87 milijardi kuna, te Argeta na prvom mjestu mesnih namaza u Europi, samo su neki od impresivnih rezultata po kojima će Atlantic grupa lanjsku poslovnu godinu pamtiti kao rekordnu.

Poznati brend odjeće i obuće zatvara 230 trgovina diljem svijeta

Modna kompanija Gap priopćila je da započinje restrukturiranje s ciljem "revitalizacije" kompanije, pri čemu će zatvoriti 230 trgovina te u posebnu kompaniju izdvojiti svoj brend Old Navy, koji bilježi rast prodaje.

Objava obrisa plana restrukturiranja uslijedila je nakon objave poslovnog izvješća, koje je pokazalo da su prihodi prodaje Gapa i dalje u padu, dok su prihodi Old Navya porasli.

IKEA stigla u Dubrovnik

U četvrtak, 14. veljače, s radom je započeo IKEA dostavni centar Dubrovnik (u sklopu trgovačkog centra Spiona, Gornja Čibača 14, Mlini), kojim IKEA Hrvatska želi svoja rješenja učiniti što dostupnijima i pristupačnijima što većem broju kupaca u Hrvatskoj.

U dostavnom centru kupci mogu preuzeti proizvode koje su prethodno naručili putem IKEA internetske trgovine ili ih kupili u robnoj kući IKEA Zagreb.

Poznati modni brend tone sve dublje

Kako bi spasio brend koji tone iz dana u dan, H&M je odlučio stati na kraj svojim superniskim cijenama.

Predsjednik Uprave nekadašnjeg kralja brze mode Karl Johan Persson objavio je kako H&M više neće imati velike rasprodaje po kojem je trenutno poznat. Promjena strategije rezultat je pada prodaje i pretrpanih skladišta proizvoda tvrtke kojih se nikako ne može riješiti.

Samsung i Apple dominiraju tržištem premium pametnih telefona

Tvrtka Counterpoint Research objavila je rezultate svoje analize tržišta pametnih telefona u trećem kvartalu 2018. godine. Ovaj put naglasak je stavljen na sektor premium pametnih telefona, dakle mobilnih uređaja s cijenom iznad 400 američkih dolara.

Za razliku od cjelokupnog tržišta pametnih telefona koje već neko vrijeme stagnira, premium sektor i dalje bilježi dobre rezultate. Za usporedbu, dok cjelokupno tržište pametnih telefona bilježi pad od 5% na godišnjoj razini u isto vrijeme premium sektor istog tržišta bilježi rast od 19% na godišnjoj razini.