Na kojim vozilima najviše namještaju kilometre?

U Velikoj Britaniji zasad namještanje kilometara na rabljenim automobilima nije tako česta pojava kao u ostatku Europe, ali iz godine u godinu raste.

Gledajući povijest tehničkih pregleda i uspoređujući prijeđene milje/kilometre, tvrtka Rapid Car Check došla je do podatka o nešto više od šest posto vozila kojima je namještena kilometraža (oko 2.48 milijuna primjeraka).

Ponižavanje kupaca: Čokolade smanjene, u čipsu nekoliko komada

Potrošačima u BiH sve više se na policama nude proizvodi s gramažom manjom od uobičajene, dok cijena tih artikala nije smanjena, suglasni su u udrugama za zaštitu interesa potrošača.

I sami kupci su svjesni toga, jer odavno, na primjer, čokolada od sto grama to više nije. Također, primjera radi, iako smo donedavno bili navikli kupovati vrećicu čipsa od 50 grama, sada je taj proizvod kod nekih proizvođača težak svega 30 grama.

Vlasnici VW-ovih vozila u Njemačkoj će dobiti odštetu

Volkswagen će platiti 830 milijuna eura vlasnicima svojih vozila s dizelskim motorima u Njemačkoj, usprkos prekidu pregovora s predstavnicima potrošača o tužbi, objavio je u petak proizvođač automobila.

Plaćanje, koje je dogovoreno ranije, bit će vršeno čak i bez podrške Saveza njemačkih udruženja za zaštitu potrošača (VBZV), objavio je VW nakon sastanka Uprave u sjedištu kompanije u Wolfsburgu.

Nova prijevara prazni račune korisnicima Androida

Jedan od novijih pojmova u rastućem rječniku kibernetičke sigurnosti jest fleeceware. Taj su pojam prvi put upotrijebili sigurnosni stručnjaci iz Sophosa prošle godine i odnosi se na novu vrstu financijske prijevare na službenoj Googleovoj online trgovini aplikacija za Androide Google Play.

Radnica pekarnice progovorila o sustavnim prevarama

M. N. koja već tri godine radi u jednoj beogradskoj pekari tvrdi da su svi koji tijekom posta pojedu nešto u njenom objektu - prevareni. Iako ne smije da se predstavi, da ne bi izgubila posao, kaže da je konačno morala otvoriti dušu…

Stidim se što sam i ja dio takve prevare u kojoj proizvode koji nisu posni prodajemo kao posne, ali što da radim, od ovog posla prehranjujem djecu, a gazda je sve samo nije bolećiv. Najviše mi je krivo što uz malo truda uopće ne bi moralo biti ovako - započinje priču M. N.

Na djelu je klasična pljačka građana

U Hrvatskoj je nedavno zabranjena naplata poštarine za dostavu paketa. Naplatu od 4,50 kune (više od jedne marke) je zabranila Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti. Ovakva odluka je zasnovana na činjenici da je Sabor Hrvatske početkom ove godine ratificirao Svjetsku poštansku konvenciju.

Naplata ove vrste poštarine je trn u oku i građanima u BiH. Stoga je Senaid Begić, zastupnik SDP-a u federalnom Parlamentu podnio inicijativu da se i u našoj državi zabrani naplata poštarine za dostavu paketa, a koji ne podliježu carinskoj provjeri.

Prevareni kupci namještaja u Srbiji mogu tražiti povrat novca

Tvrtka Nefa putem društvenih mreža je informirala javnost u Srbiji kako od danas počinje raditi Call centar preko kojega kupci mogu zatražiti povrat novca i dobiti daljnje upuste što činiti kako bi vratili sredstva koja su avansno uplatili ovoj tvrtci za namještaj.

I oglasu se navodi i kako vlasnik tvrtke i dalje stoji iza obećanja da nitko neće biti prevaren od radnika i kupaca, te kako će u končanici svi dobiti što im pripada. Zamolili su i da se dalje prati stranica nefa.rs radi daljnjih informacija.

Prevareni kupci upali u sjedište tvrtke i nosili inventar

Prije nepunih godinu dana Nefa namještaj otvorio je svoju poslovnicu u Mostaru. Veliki broj Hercegovaca kupovao je namještaj u ovoj trgovini, akcije su stalno bile na snazi, što je dodatno privlačilo kupce. I onda su nestali preko noći, njihovi brojevi su ugašeni. Trgovina koju su imali u Mepas Mallu je zatvorena, a kupci u šoku i nevjerici. Namještaj su već platili, a isporuke nema. Kako stvari trenutačno stoje, neće je ni biti.

Širenjem trenda online kupnje sve je više prevarenih građana

Da Facebook nije baš siguran sustav online šopinga, pokazuje niz primjera i na grupi "Crna lista Facebook prevaranata", prvenstveno jer se nemate kome požaliti, a drugo jer to praktički spada u domenu privatnih transakcija ako prodavatelj nema registriranu uslugu za trgovinu. Ovdje je riječ o klasičnoj i smišljenoj podvali.