dm povlači proizvod Alverde baby losion

dm obavještava javnost kako je iz predostrožnosti povukao proizvod "Alverde baby losion kamilica i Shea maslac, 200 ml", neovisno o isteku roka trajanja.

Vlastitom kontrolom utvrđeno je kako se u navedenim proizvodima ne može sa stopostotnom sigurnošću isključiti mogućnost prisutnosti kvasca, što ne zadovoljava dm-ove visoke standarde kvalitete proizvoda.

U dječjem puderu otkriven azbest

Kompanija Johnson & Johnson je objavila kako u Sjedinjenim Državama zbog niske razine kontaminacije azbestom iz trgovina povlači svoj popularni dječji puder.

Radi se o određenoj seriji namijenjenoj američkom tržištu koja je proizvedena prošle godine, a u kojoj je američka Agencija za hranu i lijekove uočila tragove azbesta. Svim potrošačima koji posjeduju Johnsonov dječji puder s brojem #22318RB savjetuje se da odmah prekinu s korištenjem i da kontaktiraju tvrtku radi povrata novca.

Povučeni šamponi nesigurni za uporabu

Zdravstvena inspekcija u Republici Srpskoj (RS) zabranila je uvoz pošiljke šampona za kosu "Nice day", jer je analizom utvrđeno kako nisu sigurni za upotrebu.

Riječ je o šamponu za kosu, u količini od 800 komada, pakiranja od 1.000 mililitara, proizvođača "Vukohem" iz Šapca, datuma proizvodnje 14. prosinca prošle godine.

Jedemo li genetski modificiranu hranu?

Centar za životnu sredinu organizirao je danas, povodom 15. ožujka, Svjetskog dana prava potrošača, interaktivnu akciju u centru Banja Luke s ciljem ukazivanja na to kako je teško doći do prave informacije o proizvodima koji se nalaze na policama.

Zabranjen uvoz boje za obrve

Federalni granični inspektor na Graničnom prijelazu Međunarodni aerodrom Sarajevo zabranio je uvoz pošiljke boje za obrve nakon što je utvrđeno da ne zadovoljava kriterije/standarde zdravstvene ispravnosti.

U papirnatim ubrusima otkrivene kemikalije i bakterije

Papirnati kuhinjski ubrusi, osobito ako su od recikliranog papira i ako su u njihovoj proizvodnji korišteni izbjeljivači, ne bi se trebali koristiti za zamatanje hrane i brisanje opranog posuđa, upozorila je slovenska potrošačka udruga nakon laboratorijske analize više uzoraka iz slovenskih trgovina.

Od devet testiranih uzoraka 4 su dobila ocjenu 'dobro' za korištenje u kuhinji, dva prosječno i tri nedovoljno, a kod nekih su otkrivene bakterije i kemijski ostaci koji mogu doći u kontakt s hranom i škodljivi su za zdravlje.

Desetljećima svjesno prodavali baby puder s azbestom

Reuters je u petak objavio izvješće iz kojeg slijedi da je američki farmaceutski div Johnson & Johnson desetljećima znao da prodaje baby puder koji sadrži azbest.

Izvješće je objavljeno nakon što su protiv te korporacije podignute na tisuće tužbi u kojima se tvrdi kako je njihov Baby puder izazvao karcinom.

Kako sve iskoristiti deterdžent u domaćinstvu?

Deterdžent za pranje suđa pomaže u čišćenju, ali može nam pomoći i oko drugih stvari u domaćinstvu poput rješavanja dosadnih bubica i insekata.

Ledeni oblog

Od deterdženta je zgodno napraviti ledeni zamrznuti oblog koji može poslužiti za razne ozljede. U vrećicu za zamrzavanje ulijte deterdžent i dobro je zatvorite pa stavite u zamrzivač i imate spreman oblog u slučaju nezgode. Navodno se deterdžent teže topi i možete ga zamrznuti nekoliko puta zaredom.