Vlažne maramice odlaze u povijest?

maramice

Vlažne maramice koje se koriste za brisanje ruku ili skidanje šminke mogu biti "izbrisane" u sljedećim desetljećima jer sadrže plastiku koja nije biorazgradiva.

Proizvođači će stoga ili morati razviti vlažne maramice bez plastike ili će potrošači ostati bez njih.

Istovremeno, one su odgovorne za 93 posto zapušavanja kanalizacije u Velikoj Britaniji, pokazuju podaci britanskog vodovoda. To je natjeralo proizvođače vlažnih maramica i vladu da se fokusiraju na uvjeravanje potrošača da ih ne bacaju u WC školjke.

Poznati proizvođač pudera za djecu izgubio na sudu

baby powder

Tvrtka Johnson&Johnson izgubila je prvi sudski spor zbog tužbe kojom se tvrdilo kako njezini proizvodi na bazi talka, što uključuje i puder za bebe, sadrže azbest koji je uzrokovao rak mezotelioma.

Tako tvrtke Johnson & Johnson i Imerys SA moraju platiti najmanje 37 milijuna dolara nakon što ih je jedan muškarac tužio tvrdeći da je dobio rak zbog izloženosti azbestu u njihovim proizvodima, prenose mediji.

Vrijede li njemački deterdženti više, iako koštaju manje?

kupovina

Analiza kvalitete 26 istih proizvoda koji se nalaze na hrvatskom i njemačkom tržištu pokazala je kako je više od polovine proizvoda na hrvatskom tržištu lošije kvalitete, ali i značajno skuplje nego na njemačkom tržištu. Kakvo je stanje s kvalitetom u BiH, može se samo nagađati jer analize nitko nije ni provodio. Jedan broj bh. građana upravo je u tome vidio dobru priliku i način kako zaraditi na toliko cijenjenim njemačkim proizvodima.

Ovo su 3 najopasnija higijenska proizvoda

Premda će se trgovci zakleti kako su ti proizvodi potpuno neopasni, ujedno najbolji i nužni, istina je sasvim drugačija. Osobito obrati pažnju na sljedeća tri…

Sprejevi za čišćenje štete plućima kao 20 cigareta na dan

Dva zasebno provedena istraživanja pokazala su da su ženama, koje često čiste kuću kemikalijama, pluća u puno lošijem stanju od onih koji to rjeđe rade. Glavni krivac ovom rezultatu su kupovni sprejevi za čišćenje, koji su se pokazali štetnima poput pušenja kutije cigareta dnevno.

Kućanski proizvodi predstavljaju čak polovicu onečišćenja zraka u gradovima, otkrilo je jedno od ta dva istraživanja, piše 24sata.hr.

Johnson & Johnson: Veze baby pudera i raka

Porota Los Angelesa presudila je da svjetski poznata tvrtka Johnson & Johnson mora isplatiti odštetu od 417 milijuna dolara ženi koja je u tužbi tvrdila da je zbog talka iz bebi pudera te tvrtke, koji je koristila radi higijene, oboljela od raka jajnika.

Tužbu je podnijela žena iz Californije Eva Echeverria, koja ističe da tvrtka nije na adekvatan način upozorila na potencijalni rizik od raka u talku.

Zubna pasta Colgate sadrži opasnu kemikaliju koja utječe na hormone i metabolizam?

New York Times piše kako je Colgate Total jedna od najprodavanijih zubnih pasti na svijetu, zapravo jedina u Sjedinjenim Američkim Državama koja sadrži triklosan, kemikaliju koja se povezuje s ometanjem rada endokrinološkog sistema, a ujedno je i kancerogena tvar koja se s vremenom nakuplja u našem tijelu.

Triklosan je zapravo pesticid i nedavno su zabranjeni antibakterijski sapuni koji ga sadrže, a istraživanja su pokazala kako kod životinja koji su izloženi visokim dozama ove kemikalije dolazi do smanjenja razine hormona štitne žlijezde.

Zabranjeni antibakterijski sapuni

Ako svoj novac trošite na skupe antibakterijske sapune, pritom vjerujući da vas oni održavaju čistima i zdravima, slobodno možete prestati.

Američka Agencija za hranu i lijekove (FDA) je u novom opširnom izvještaju potvrdila ono o čemu se već duže vrijeme spekulira - ne postoji nijedan dokaz koji potvrđuje tezu kako su antibakterijski sapuni učinkovitiji od običnog sapuna i vode u sprečavanju bolesti te širenju bakterija i virusa.

Dječji šampon izaziva opasne reakcije vlasišta

Brojni make up te proizvodi za njegu kose i tijela sadrže otrovne, potencijalno kancerogene kemikalije koje produljuju njihov rok trajanja, s druge strane proizvodi različitih vrsta i namjena proizvedeni u Kini sadrže brojne otrovne supstance opasne po organizam. Stručnjaci upozoravaju kako je riječ o kemikalijama čija dugoročna, ali i kratkoročna upotreba može uzrokovati bolesti srca, umor, gubitak pamćenja, kožne probleme, rak te brojne neurološke bolesti. U slučaju da imamo proizvod za njegu kose i tijela proizveden u Kini, riskiramo dvostruko.

Potrošačka košarica jeftinija u Njemačkoj nego u Hrvatskoj

Usporedivši cijene osnovnih higijenskih potrepština i svakodnevnih namirnica u Njemačkoj i u Hrvatskoj dolazi se do zapanjujućeg podatka. Znatno je skuplja potrošačka košara u Hrvatskoj.

DW navodi kako su birali najpovoljnije proizvode koji se mogu naći u Lidlu i DM-u, te proizvode koji se često kupuju, a krajnji rezultat otkriva kako su cijene u Hrvatskoj u pravilu skuplje od 30 do čak 110 posto.

Balea gel za tuširanje

U Njemačkoj stoji 0,55 eura, oko 4,18 kuna. U Hrvatskoj 7,90 kuna. 89 posto više.