Toyota, nekad najveći svjetski proizvođač automobila, još uvijek je vruća roba prema Googleu. Japanski brand je prema podacima osiguravajuće tvrtke Veygo najčešće pretraživana auto marka na Googleu, i to u 57 od 171 zemlje obuhvaćene ovom studijom.

Kao i prošle godine, japanski proizvođač je bio apsolutni broj 1 u zemljama kao što su SAD i Kanada, Australija i brojne afričke zemlje, ali više ne i u Kini.

Drugoplasirani je BMW koji je najpopularniji u 25 zemalja, što je značajan pad u odnosu na prošlu godinu. Slijedi ga Mercedes kao najtraženija marka u 23 zemlje. Globalno gledano, Toyota ima mjesečno oko 7,8 milijuna pretraga, a slijede je Honda i Ford.

Zanimljivo je kako u većini zemalja ljudi pretražuju modele koje planiraju kupiti, no u 12 zemalja ipak su najpopularniji egzotični talijanski automobili. Tako je Lamborghini primjerice najpopularniji u Bangladešu, Nepalu i Venecueli. Novost na ovakvom globusu je Tesla, koja se pokazala najpopularnijom u čak sedam zemalja među kojima je i Kina.

Domoljublje i autoindustrija baš i ne idu ruku pod ruku, pa je tako u samo pet zemalja najpopularnija domaća marka. U Francuskoj je to Renault, u Njemačkoj je broj 1 Mercedes, a u Švedskoj naravno Volvo.

Najpopularnije vozilo u Bosni i Hercegovini, ali i većini zemalja bivše Jugoslavije je BMW.