U 2018. godini prvi put je registrirano 89.292 cestovnih motorna vozila. Od ukupnog broja prvi put registriranih cestovnih motornih vozila u 2018. godini 81,0 posto odnosi se na putnička vozila, 10,0 posto na teretna vozila, 3,0 posto priključna vozila, a 6,0 posto na sve ostale kategorije vozila. Promatrano po tipu pogonske energije 76,0 posto vozila koristi dizel, 21,9 posto benzin, a ostale 2,1 posto.

Prvi put su registrirana 1 222 mopeda, 1 381 motocikl, te 72 215 putničkih automobila. Prema podatcima Agencije za statistiku, od ukupnog broja putničkih automobila koji su 2018. prvi put registrirani u BiH, njih 8 489 je mlađe od dvije godine, 5 575 automobila je starosti od tri do pet godina, 12 279 automobila je bilo staro od šest do deset godina, te su čak 45 872 registrirana prvi put starija od 10 godina. To znači kako su dvije trećine automobila uvezenih u BiH prošle godine starije od desetljeća, što je znak kako BiH i dalje ima status otpada automobila za suvremene zapadne zemlje.

Drugim riječima, većina ljudi u BiH kupuje ono što više ne treba ljudima u Njemačkoj, Belgiji, Nizozemskoj i drugim zemljama.

U BiH su prošle godine prvi put registrirana i 423 autobusa, o kojih su čak 273 starija od deset godina. Zanimljiv je podatak kako je u BiH prvi put registrirano i 8 759 teretnih vozila, a skoro trećina njih je starosti od šest do deset godina. Čak 4 037 teretnih vozila je nosivosti do jedne tone, što znači kako ih uglavnom koriste mala poduzeća i trgovci. S druge strane, uvezeno je 241 teretno vozilo nosivosti veće od 15 tona.

Građani BiH nisu štedjeli ni na prikolicama. Prvi put je je registrirano 3 150 priključnih vozila i to je samo još jedan pokazatelj kako građani BiH sve više troše na automobile. Činjenica kako se na kupovinu svih pobrojanih vozila troši više od milijarde maraka godišnje govori kako u BiH možda i nije tolika kriza kakva se stalno prezentira u medijima.

Podatak kako se na kupovinu automobila, kamiona i motora u BiH mjesečno troši više od 100 milijuna maraka predstavlja veliki iznos jer se govori o državi koja je u brojnim gospodarskim analizama na samom dnu europske ljestvice. S obzirom da se najavljuje ukidanje carina na električne automobile u BIH, očekuje se kako će već ove godine doći do povećanja uvoza i ovih automobila. Analize kažu kako će građani BIH i u idućim godinama trošiti veće iznose novca na automobile, što govori kako u ovoj zemlji ipak ima pozitivnih gospodarskih promjena.