Tri kamiona j jajima iz Mađarske zaustavljena su na graničnom prijelazu u Bosanskoj Gradišci zbog sumnje u ispravnost proizvoda.

Kako je priopćeno iz fitosanitarne inspekcije BiH, prilikom pregleda robe uočeno je kako neka od jaja i pakiranjima svijetle zbog prisustva fluorescentnih boja.

Naime, u kamionima mađarskih registarskih oznaka bila su jaja namijenjena uvozu i prodaju i BiH povodom katoličkog i pravoslavnog Uskrsa, a već su bila obojena. Prilikom provjere uočeno je da je boja duboko prodrla kroz ljusku u jaja te da su korištene boje koje nisu namijenjene farbanju jaja. Zbog toga je, kako tvrdi inspekcija, i došlo do fluorescentnih zračenja.

Iz Uprave za neizravno oporezivanje potvrdili su kako su kamione zadržali na granici te da su o svemu obaviještene kolege u Mađarskoj, odnosno EU.

Granična policija, s druge pak strane kaže kako nije sigurna je li neki od mađarskih kamiona s ovakvim jajima ranije, bez provjere, uspio ući u BiH.

Točno porijeklo već obojenih jaja se ne zna, a iz Udruge potrošača BiH rekli su kako su upoznati s ovim slučajem te da si sigurni da su ova jaja već završila na policama bh prodavaonica te da su tri kamiona slučajno ''pala'' na granici.