Uprava carina Srbije priopćila je danas da su poduzete sve mjere da pošiljka zamrznutog mesa iz 1982. godine, koji je stigao u luku Bar, ne dođe na tržište Srbije. Iz Uprave za neizravno oporezivanje BiH kazali su kako još uvijek nemaju nikakvu informaciju o tome je li ikakvo upozorenje stiglo BiH.

"Svim carinarnicama je naloženo da poduzmu mjere pojačane kontrole, robnog i putničkog prometa s posebnim naglaskom na granične i pogranične prelaze prema Crnoj Gori, Makedoniji, BiH, kao i na administrativnim prelazima prema Kosovu", navodi se u priopćenju Uprava carina Srbije.

Iz Uprave carina ističu da na graničnim prijelazima nije moguć prolazak pošiljke živog ili zamrznutog mesa ukoliko ga ne prati propisana isprava koju izdaje granična veterinarska inspekcija.

"Ukoliko se radi o pokušaju krijumčarenja, pa tovar bez dokumentacije prelazi preko alternativnih prijelaza, potencijalni krijumčari će se suočiti s mobilnim timovima Odjela za suzbijanje krijumčarenja koji provode tzv. 'dubinske kontrole'", navodi se u priopćenju.

Iz Uprava carina Srbije ističu da će, kao i do sada, učiniti sve da se spriječi bilo kakav pokušaj ugrožavanja sigurniosti i zdravlja građana.

Iz Uprave za neizravno oporezivanje BiH koja je zadužena za carine su kazali kako do njih nije došla nikakva informacija tijekom dana.

Ističu da će detaljnije informacije o tomeje li stiglo ikakvo upozorenje imati u tijeku sutrašnjeg dana.